Musician tips Yleinen

Spotify -mestari – 10 vinkkiä sinulle muusikko

Tässä artikkelissa on kerätty 10 käyttökelpoista vinkkiä muusikolle tai artistille Spotifyn kesyttämiseen.

Vinkki 1: Spotify for Artists

Spotify for Artists- Hae sen käyttötunnukset!

Saat ne joko suoraan Spotifylta. Jos julkaiset DistroKidin tai CDBabyn kautta, pääset luomaan Spotify for Artists-tilin heidän kauttaan.

Spotify for Artists-sivustolle pääset tästä: http:// https://artists.spotify.com/

Vinkki 2: Varaa valokuvia

Tarvitset valokuvia Spotifyn profiiliin – eli käy kuvauksessa, jos sinulla ei ole promokuvia. Kännykällä kuvatut promokuvat eivät ole suositeltavia – niissä ei kuvantarkkuus ole riittävä. Ellei imagoosi kuulu olla rosoinen ja maanläheinen.

Vinkki 3: Kirjoita bio

Armi & Katja

Kirjoita bio Spotifyn profiiliin. Kerro musiikistasi, genrestäsi ja mikä sinua motivoi musiikin tekemiseen. Siellä on hyvä olla myös somekanavasi.

Vinkki 4: Hanki oikea kotisivu (esim. WordPress)

Tee tai teetä itsellesi kotisivu ja laitata sinne Spotifyn ”Seuraa”-painike. Kun fanisi seuraa sinua Spotifyssa, saa hän sähköpostia, kun julkaiset uutta musiikkia.

Vinkki 5: Markkinoi Spotify-musiikkia somessa

Markkinoi Spotify-musiikkiasi esim. Facebook, Messenger ja Twitter.  Spotifyssa on hyvä linkkityökalu biisiesi ja profiilisi jakamiseen.

Vinkki 6: Yhteisbiisit muiden artistien kanssa

Tee yhteistyöbiisi jonkun muun artistin kanssa – saatte markkinoitua toisianne ristiin toistenne faneille =  tuplahyöty molemmille.

Vinkki 7: Tee julkaisu hyvissä ajoin

Julkaistessasi musiikkia, sinulla on mahdollisuus esittää yhtä kappaletta Spotifyn soittolistalle. Tee valmisteleva toimet ajoissa. Eli uuden julkaisun tulee olla Spotifylla viimeistään 7 päivää ennen sen julkaisupäivää. Muuten se ei ehdi uusien soittolistalle ehdotettujen biisien joukkoon.

Vinkki 8: Kerää sähköpostiosoitteita keikoilla

Kerää sähköpostilistaa keikoilla – Kun julkaiset uutta musiikkia, voit sen avulla tiedottaa faneille uudesta musiikista.

Vinkki 9: Tee oma soittolista

Luo soittolista – lisää sinne sekä oman genresi mukaista muiden tekemää musiikkia että omaa musiikkia. Tässä alla on Armin tekemä rentouttavaa ja vähäeleistä musiikkia esim. työpäivän taustalle, venyttelyyn tai chillaamiseen.

Vinkki 10: Biisivaihto

Tee yhteistyötä muiden (oman genresi) indie -artistien kanssa- ota heidän musiikkiaan soittolistalle ja he sinun. WIN-WIN.

Jos sinulla on biisi-idea tai joku muu yhteistyöehdotus, niin otathan meihin yhteyttä yhteydenottolomakkella tai vaikka facebookin kautta. Olemme pelkkänä korvana.

Jos sinulla oli hyötyä tästä artikkelista, niin seuraathan meitä Spotifyssa 😉

You may also like...

Popular Articles...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.